Skip to main content

Waar duurzaamheid en kwaliteit indruk maken

Preprint houdt in dat de papieren toplaag van (golf)karton eerst wordt bedrukt, voordat er (golf)karton van wordt gemaakt. Direct drukken op golfkarton noemen we Postprint. Postprint herken je meestal aan de licht/donker streepvorming, evenwijdig aan de golf van het karton. Men noemt dat ook wel het “wasbordeffect”.

Felco is al sinds 1987 de toonaangevende Preprint Flexodrukker in Europa. Tijdens het drukken van Preprint concentreren we ons volledig op de kwaliteit van het drukbeeld. De productie van (golf)karton en het stansen van de doos vindt in een latere fase plaats. Op de papieren bovenlaag van (golf)karton drukken we moeiteloos in raster 54- of 60 l/cm in 8 kleuren op een breedte van 2,5 meter. De passing van de kleuren en de beeldkwaliteit is vergelijkbaar met offset.

De productiesnelheid van Preprint is flink hoger dan Postprint. Omdat we geen last hebben van enig “wasbord-effect” is in veel gevallen een dunner papier voor de toplaag van het (golf)karton voldoende. De combinatie van dunner papier met de hoge snelheden op onze geavanceerde Preprintmachine (Bobst FP96S) levert zelfs bij kleine aantallen al besparing van kosten én de hoogst haalbare drukkwaliteit op.

Elke verpakking is uniek en krijgt daarom al onze aandacht. Vraag ons om advies en bekijk hier welke druklengten mogelijk zijn.

Vertrouwen

Doordat we op dezelfde golflengte zitten als u, spreken we dezelfde taal en leidt dit tot een resultaat waar zowel u als wij blij van worden. U zult al snel een gevoel krijgen van Partnership!

Een samenwerking tussen partners schept al snel vertrouwen. Uw vertrouwen staat bij ons hoog in het vaandel! Wij zien onze klanten graag terug komen. In samenwerking met Rudico en Pulse  kunnen wij op het gebied van flexografie alles bieden.  De voorbereiding om tot een goed drukresultaat te komen is het allerbelangrijkst.

Wij -als Felco- kunnen u diverse proefmaterialen aanbieden, denk hierbij aan digitale 3D modellen / Mockups / GMG’s en kleuruitmonsteringen op het juiste substraat. Het voordeel hiervan is dat u al goed kunt beoordelen of het artwork goed tot zijn recht komt op de stanstekening.

Door middel van onze fotospectraalmeter, automatisch inkt doseersysteem en webscan over volle baan breedte (elke afslag wordt gecontroleerd), kunnen wij de kwaliteit ook bij repeat orders waarborgen!

Geen toeval

Door te investeren in de beste drukpers en in opleidingen van onze medewerkers, laat Felco niets aan het toeval over. Onze vakmensen begeleiden en controleren het drukproces van begin tot eind en sturen waar nodig direct bij. Zo garanderen wij een optimale kwaliteit en snelle levering.

Om een gestandaardiseerde werkmethode te kunnen waarborgen en een zo goed mogelijk welzijn voor mens en milieu te realiseren beschikt Felco over een ISO 9001:2015 en FSC® certificaat (FSC-C104941) en wordt er volgens de richtlijnen van ISO 14001 22000 en DFTA richtlijnen gewerkt. Tevens is de Rudico Group lid van de EFTA.

Consistent. Altijd.

FSC® Certificaat

ISO Certificering

Heb je vragen of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen, neem dan contact met ons op