Skip to main content

Van ontwerp tot druk

Rudico B.V. is in 1962 opgericht en is een afkorting van Rubber Die Company. De eerste jaren was Rudico B.V. gevestigd in Apeldoorn, maar in loop der jaren werd het pand te klein en is Rudico B.V. naar Eerbeek verhuisd.

In 1987 is een nieuwe BV genaamd Felco B.V., met een knipoog naar Flexo, opgericht. Op deze wijze is de onafhankelijkheid van de toen nieuw aangeschafte pre- printed liner drukpers aangegeven.

Door de jaren heen

In 1991 verdwijnt het rubber, waarmee Rudico B.V. groot geworden is, volledig binnen de onderneming. Vanaf dat moment gaat Rudico B.V. alleen met fotopolymeer beelddragers verder. In 1995 is FlexoClean Engineering aan het bedrijf toegevoegd welke reinigingsmiddelen om machines goed schoon te kunnen maken produceert en verkoopt. Dit zorgde ervoor dat er een completer concept aan de klant geboden kon worden. In 1998 zijn de twee uit elkaar gegaan en in 2004 is er de handelsonderneming Pulse Production Improvement opgericht. Naast reinigingsmiddelen biedt Pulse Production Improvement een totaal concept voor het onderhoud van de drukpers.

Na 25 jaar in dienst te zijn geweest treedt Dhr. der Nederlanden in 2000 af als directeur en volgt Dhr. W├╝stenhoff, welke dan al twee jaar in dienst is bij Felco, hem op. Rudico B.V. krijgt in dat jaar ook de ISO 9001:2000 certificering, wat de kwaliteit en betrouwbaarheid van Rudico B.V. waarborgt.

Ultra moderne drukpers

In 2012 is de grootste investering uit haar geschiedenis gedaan, de aanschaf van een ultra moderne drukpers, de Fischer & Krecke drukpers. Een achtkleuren drukpers welke in staat is relatief dun maar kwalitatief hoogwaardig papier van zelfs minder dan 50 gram per m2 met hoge snelheid te bedrukken.

In 2017 is de opvolging van Dhr. W├╝stenhoff geformaliseerd. De directie bestaat van 2017 tot begin 2022 uit Reinier de Koning als Algemeen Directeur en Karianne Jonker als Financieel Directeur. Vanaf maart 2022 is Karianne Algemeen Directeur en bestaat de directie uit een persoon.

Heb je vragen of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen, neem dan contact met ons op