Skip to main content

Artwork

De diensten van Rudico Artwork Prepress hebben we ingedeeld in de groepen Artwork en Productie. In het Artwork zijn de vorm van de verpakking en de posities van logo, teksten, foto’s en icoontjes vastgelegd. De output van Artwork is de input voor Prepress, oftewel de Productiefase. Onze klanten bepalen zelf in welke fase van het proces ze instappen en ook weer uitstappen. Met welke diensten kan Rudico de meeste waarde bieden. Dat is waar het steeds om draait.

Final Artwork

Strategische Design Bureaus in Packaging ontwikkelen merkbeleving en positioneren producten. Design van packaging stopt vaak bij een Master Design per product. Met technische specificaties is vaak dan nog geen rekening gehouden.

Rudico is expert in de vertaling van Master Design naar Final Artwork. Final Artwork voor packaging wordt gemaakt op technische (stans-)tekeningen en voldoet aan alle specificaties van de gekozen drukker in alle denkbare druktechnieken. Van Final Artwork kan Rudico eenvoudig en efficiënt afgeleide verpakkingen maken. Denk daarbij aan smaakseries, actieverpakkingen of varianten in volume of gewicht. Projectmanagement en correspondentie tussen Design, Brand-Owner en Productie wordt overzichtelijk met de online Webcenter workflow van Rudico.

Mock-Up en 3D proofing

Voor de productie van Mock-Up’s werken we samen met specialist en vaste partner Drukmakers en Kleurmeesters. Zij vertalen Packaging Design naar een look-a-like prototype op papier, folie, vouwkarton of golfkarton. Met geavanceerde print- en snij-apparatuur of met de hand. Ze maken de modellen met veel zorg. Desgewenst met inhoud. In oplage 1 of een kleine serie. Het kan gewoon.

Technische specificaties en CAD-tekeningen

Rudico heeft (druk-)technische specificaties van honderden drukkerijen en CAD tekeningen vastgelegd in een Asset Management D-Base. Op CAD tekeningen zijn alle afmetingen van de verpakking aangegeven, zoals vouwlijnen, rillen, snijlijnen en stansvormen, niet-bedrukbare zones, maten en barcodegebieden. Design Bureaus kunnen CAD-tekeningen en specificaties voor een nieuw ontwerp eenvoudig aanvragen via dit aanvraagformulier Of kijken even op onze standaard aanleverspecificaties.

PMA

Print-Management-Agent Services

Heeft jouw bedrijf te maken met de ontwikkeling en productie van verpakkingen? Dan brengt wellicht Print-Management-Agent (PMA) Services van Rudico meerwaarde. Bij de ontwikkeling van verpakkingen zijn best veel verschillende partijen betrokken. Worden producten van eenzelfde merk ook nog in verschillende materialen verpakt, dan is er serieus werk aan de winkel. Hoe zorg je ervoor dat alle partijen de Merkidentiteit respecteren? Hoe zorg je ervoor dat alle betrokken partijen op de cruciale momenten de kwaliteit, techniek en planning op elkaar afstemmen?

Heldere meetbare doelstellingen van Rudico PMA zijn samen te vatten in Verhogen van Kwaliteit en Efficiency. Reduceren van Kosten in the Supply Chain en reduceren van Time-to-Market. Kwaliteitsvalidatie en Leveranciersbeoordelingen op basis van Best Practices en objectieve Industriestandaards. Wil je weten hoe we dat doen? Download dan de whitepaper PMA-Services uit onze Kennisbank .

Heb je vragen of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen, neem dan contact met ons op